Hoppa till innehåll

Cornerman - introduktionstur


The Reseberättelse

 

I vanlig ordning inträffade både planerade och mindre planerade saker, men allt gick att ta med ett skratt och vi hade en dag att minnas!

 

Det hände igen!

Vad som hände står längre ner, men du är väll inte så nyfiken att du tjuvkikar? 😉

I Dalarna där vi är bosatta är jakten igång och vi vill inte stöta oss med det gänget genom att åka turer på skogen då, så helt plötsligt var det tomt i kalendern men hojsäsongen var ju långt ifrån över. Lite av en missbedömning från vår sida kan vi erkänna… 🙂 

Istället styrde vi söderut mot Ale där jakten inte var igång och med kort varsel bjöd vi in till en introduktionstur i hur man åker med Cornerman. Jag kontaktade en erfaren hojpolare som jag inte träffat på länge, och Simon som han heter var inte svårövertalad av att hoppa in som guide, så nu var teamet klart 🙂 

Anmälningarna ramlade in och snabbt var vi ett gött gäng! Men det fanns en sak som stressade… Det är ju så mycket hus och folk nere i västsverige så hur skulle vi få till en bra rutt?! 

Nog för att jag är uppväxt i Ale men man glömmer fort och medans utmaningarna i norra Dalarna är att hitta restauranger och bensinmackar så finns det istället vägar i överflöd, men i Ale var utmaningen den motsatta. I slutändan blev det en mysig tur med varierat underlag och många vägbyten så gruppen fick testa på riktigt hur man kör med cornerman.

Vi tappade bara bort hela gruppen en gång!

Det man minns från turer är för det mesta människorna man träffar och om det händer något som inte helt går enligt plan, och denna gången tappade vi “bara” bort hela gruppen med 9 deltagare.. 🙂 

Jag tyckte det blev väl tomt bakom mig så jag stannade till lite. Jag väntade. Väntade lite till. Skickade ett mail. Och sedan ringde jag Simon för tanken att det hänt en olycka fanns såklart där, men jag kände mig helt trygg med Simon som assisterande guide så jag var egentligen inte orolig. 

Det visade sig att det blivit ett litet missförstånd och att gruppen fått se en vacker liten by som “bonus” på deras lilla äventyr från den rekade rutten 🙂

Alla äventyr man kan skratta åt är bra äventyr och Pumba är på rymmen!

Turen rullade vidare och vi stoppade för kaffe(såklart..) både en och två gånger.

En bit av turen gick över Kobergs ägor där kungens syster äger marken som är rena djurparken med vildsvin, rådjur och hjort så vi rullade lugnt och stannade ibland kort för att kika på djuren. Mängden vilt var känd så vi tog det lugnt och lite tur var väll det för helt plötsligt kommer Pumbas mindre bror och springer över vägen precis framför mig!

Vi lämnade “djurparken” där societeten jagar och rundade Anten på krokiga vägar innan vi stannade på Nellies i Sjövik för lunch. 

Nellie är modig och stället är coolt!

Nellies är en nyöppnad restaurang i amerikansk 50-tals stil med härlig stämning och fin mat, så det var det perfekta stället att dyka in på med stövlar som gnisslar och hjälmar, jackor och attiraljer att sprida över vår hörna av restaurangen.

 

Nu till det som hände... igen...

Den gruppen på 9 deltagare vi startade med hade transformerats till att bli ett gäng vänner istället! Innan vi åkte åt olika håll på eftermiddagen delades nummer och gemensamma turer diskuterades 🙂 

Vi lämnade Ale med ett leende på läpparna över att ha fått äran av att guida ännu ett gäng och fått förmånen att träffa och sammanföra härliga människor som tidigare inte var bekanta! 

Nu är jag tillbaka i Mora och filar på kalendern för turerna 2023 och det känns spännande att testa nya koncept men också att få möjligheten att köra turer i områden uppåt mot Fågelsjö norr om Mora som vi verkligen gillar och vill visa för fler!

Om du vill ha förhandsinformation om turerna 2023 kommer vi först släppa dom till prenumeranter på vårt nyhetsbrev du kan anmäla dig till från startsidan här 😉

Ha det fint och kör försiktigt!

Anders Kulin

Vi som guidade på turen var:

Anders

Anders är bosatt i Mora där dom flesta av Dalexs turer utgår ifrån men han har rest runt på vägar från Nordkapp till Rumänien och samlat på sig en och annan historia. Anders har tidigare varit tävlingsaktiv inom enduron.

Om du vill uppåt i landet och åka hoj assisterar Anders gärna med tips!

Anders åker för det mesta en Husqvarna 701 Enduro LR.

Det är Anders som driver Dalexs Adventure Service och som var huvudguide på denna turen.  

Simon

Simon som assisterade på denna turen har en bred och lång mc-bakgrund som sträckor sig från enduroskogen till asfalten och hojbyggen. 

 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.