Hoppa till innehåll

Tjejgruset 2022 - Reseberättelsen

Tjejgruset – vår mest populära tur 2022

 

När anmälan öppnade för Tjejgruset 2022 fylldes turen snabbare än för någon annan tidigare tur. Lite förvånande var vi till en början men förstod snabbt att intresset att åka på tur med enbart kvinnor var stort!

 

Upplägget på Tjejgruset påminner om hur vi körde Garbos Grus 2022 när vi startade med lunch i Topptugan uppe vid Orsa Grönklitt innan vi styrde norrut mot Fågelsjö och dom stora folktomma markerna.  

 

Atmosfären är hela grejen! 

 

På denna turen var det Rebecca och Stina som tog hand om guidningen och jämfört med en tur med enbart män eller mixad tur så var det en speciell atmosfär där eventuell prestige var som bortblåst redan från start och en hjälpande hand fanns där direkt om behovet fanns. 

 

Under första dagen upp till Fågelsjö åkte vi på blandat underlag med grusvägar som både var hårdpackade, lösa och smala men allt rullade på fint. Vi hann även med ett besök uppe vid Pilkalampinoppi på Orsa finnmark innan gänget rullade in i Fågelsjö för att hitta sina platser på vandrarhemmet och senare ta en gemensam promenad till Amerikahuset där den välförtjänta middagen serverades av Nam.

 

20220723_083023
Från basen i Fågelsjö vid Gammelgården med Amerikahuset

Härliga Härjedalen 

 

Härjedalen är stort, väldigt stort, och även lite diskret som landskap och kommun vilket passar oss perfekt! 

Inte långt efter att vi startat dagens tur började utmaningarna som skulle bjuda på både skratt och nervositet. Det visade sig att vägen var avgrävd för byte av vägtrumma och dikena var djupa bredvid vägen så enda sättet var att passera schakten tvärs över vägen. 

 

Hela gruppen tog sig förbi fint men vi hann inte långt innan en bom var stängd just på grund av vägarbetet, men även denna passeringen gick fint och vi fick rulla ostört sista biten mot Sveg för att hinna torka svetten lite innan caffeebesöket på Cineast.

 
20220722_205742
Cool hoj med på turen 2022

Inget Tjejgrus utan fotbad!

 

Med fotbad menar vi såklart passager genom djupt vatten där bro saknas och inget annat. Vägarna bjuder på sina utmaningar men inga är tuffare än att gruppen gemensamt hanterar det dom möts av och jag vågar säga att precis som på alla andra turer så ser vi hur många av våra gäster utvecklas som förare och en ökad självkänsla på hojen växer fram. Det är denna utvecklingen hos gäster som gör att allt jobb med att arrangera turer är värt det! 

 

Väl tillbaka i Fågelsjö blev det gemensam promenad till sjön för att ta ett dopp innan middagen hos Nam i Amerikahuset.

 
20220723_164811
Paus ute på skogen utmed en mysig och bilfri väg

Tjejgruset har fått en given plats!

 

Upplevelsen av att köra Tjejgruset och den härliga stämningen som var gör att turen får en självklar plats i våra återkommande turer!
Till 2023 kommer vi göra ett par mindre justeringar då vi flyttar turen tidigare på säsongen för att inte hamna i konflikt med semesterperioden och vi förlänger med en övernattning då vi träffas redan på torsdag kväll och tar första övernattningen på mysiga Fredshammar Vandrarhem utanför Orsa innan vi styr upp mot Fågelsjö på fredag morgon. Anders Kulin, 20 November 2022

20220724_110043
Gänget samlat
480

Registrerat namn: Dalexs 

Email: Info@dalexs.se

Telefon:  (+46) 0725588362

Adress: Nybyggarvägen 3, 792 97 Mora, Sverige 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.