Hoppa till innehåll

RBR Roadbook Rally

Manual

Instruktion för appen som används för att läsa roadbooken på 

DALEXS Adventure Roadbook Series 

DALEXS
Adventure
Roadbook
Series

Facebook

DALEXS Adventure Roadbook Series

RBR RoadbookRally är primär app i samband med DALEXS Adventure Roadbook Series 2024.

Appen finns idag enbart för Android. 

Om du enbart har iOS eller roadbookhållare för papper ber vi dig kontakta oss innan anmälan.

Förutsättningar: 

  • Mobil eller tablet monterad väl synlig på styret. 
  • Fördel om enheten har internetuppkoppling under körningen. 
  • DALEXS tillhandahåller ingen hårdvara för navigering. 

Instruktion

Del 1 hjälper dig att registrera dig för att använda appen med roadbooken och Del 2 är en kortfattad instruktion hur appen fungerar. 

Länkarna i instruktionen öppnas i nya fönster. 

Om du använt RBR RoadbookRally tidigare kan du hoppa direkt till Steg 2 för att uppdatera dig om funktionerna. 

Del 1 - Anmälan och nedladdning av app

1. Gå in på www.roadbookrally.com/register och registrera dig. Använd helst ditt vanliga namn. 

2. Ladda ner appen RBR RoadbookReader på enheten du ska navigera med och logga in med samma uppgifter som på hemsidan. Klicka på My Events i appen för att logga in.

Länk till app på Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.roadbookrally.rbrr

3. Gå in på www.roadbookrally.com/events där vi har ett Test Event du kan anmäla dig till för att testa funktionerna i appen. 

Namn på Test Event:    DALEXS Adventure Roadbook Series – Test event 

Se Del 2 längre ner på sidan för information om hur appen fungerar. 

4. Test Eventet är gratis och vi accepterar din anmälan så fort vi får tillfälle för att du ska få access att testa appen. 

För dom riktiga träffarna bekräftar vi din anmälan efter att avgiften för deltagandet är betald och då kommer du under My Events kunna se att Competition Status ändras till Accepted

Roadbooken blir synlig i appen strax innan start för respektive event och vilken klocktid du kan se roadbooken informerar vi om via email. Innan du har access till roadbooken kan du titta på inställningarna i appen. Läs också instruktionen för appen i del två här på sidan. 

När Roadbooken blir synlig i appen kommer du under My Events kunna klicka på Open Roadbook för att öppna den. 

Del 2 - Instruktion RBR RoadbookRally app

1. En utförlig FAQ för appen hittar du på hemsidan för RoadbookReader

Länk: https://roadbookrally.com/faq

2. Autoscroll 

I appen kan du välja om du vill scrolla roadbooken själv eller om du vill att den ska autoscrolla. Om du väljer Autoscroll behöver du inte röra enheten när du kör och appen scrollar själv till nästa not eftersom du kör.  

Om du vill scrolla roadbooken själv kan en extern controller användas för att bläddra upp/ner. Om du använder en extern controller så hoppar roadbooken stegvis till nästa not.

Om du vill scrolla manuellt klickar du på fältet till höger i noterna för att scrolla upp/ner stegvis. 

Mer information om Autoscroll – https://roadbookrally.com/faq/what-is-the-autoscroll-37

rb-autoscroll

3. Justering av trippmätaren

Trippmätaren kommer justera sig själv när du passerar waypoints. Waypoint kan vara både synliga i roadbooken eller dolda och när du passerar dessa kommer appen ljuda. Waypoints används för att informera om fartbegränsning eller för att checka av att du åker rätt väg. 

Om du väljer att köra med autoscroll kommer du inte behöva röra enheten då den både scrollar och justerar trippmätaren själv.  

Om du behöver justera trippmätaren när du är vid en not så klickar du på siffrorna till vänster i noten och trippmätaren justeras till dessa siffror. Tänk på att du då måste trycka på siffrorna precis där noten är för att trippen ska stämma med roadbooken.

Länk till FAQ med appens olika funktioner: https://roadbookrally.com/faq/how-to-adjust-the-tripmeter-44

4. På sträckor med hastighetsbegränsningar ändrar bakgrunden färg och beroende på hur fort du åker sett till fartbegränsningen kommer den ha olika färg och även ljuda och blinka om fartbegränsningen överskrids. 

Det framgår i noterna vilken maxhastigheten är. 

5. Om du kör fel och behöver assistans att hitta tillbaks till rutten kan du klicka på koordinaterna längst ner till höger i noten du vill se. Då kommer du länkas till valfri karta i din enhet som visar vart noten är. 

Testa gärna denna funktionen innan du startar. 

6. Resultatlistan baseras på hur väl du navigerat och följt fartbegränsningar i roadbooken. För varje km/h som fartbegränsningen överskrids eller om waypoint som du ska passera missas får du ett tidstillägg. 

Vi vill belysa att det inte handlar om att åka fort, utan om att navigera med så lite tidstillägg som möjligt.

På vissa sträckor kan det även finnas en transporttid som du inte får vara snabbare än. Om du åker snabbare än denna tid medför det strafftid i resultatet. Dessa zoner kallas för neutraliseringszoner och kan tex vara på transporter genom samhällen på asfalt. Om detta används framgår det av den detaljerade beskrivningen av respektive roadbook. 

7. Internet behövs till enheten du navigerar med för att du ska vara synlig på den aktiva liveuppdateringen. Ofta går det att dela internet via bluetooth från en mobiltelefon eller låna ett sim-kort från någon annan enhet. 

Om internet inte är möjligt går det ändå att använda appen och när du åter är uppkopplad med enheten kommer den automatiskt ladda upp din körning. Vid startplatsen kommer det finnas wifi att koppla upp sig på. 

8. Stäng av appen påväg till eventet innan start och start den först vid startplatsen för att den inte ska logga av misstag om du utan kännedom åker på rutten. 

Avslutningsvis lovar vi att praktiken är lättare än vad det kan framstå här och vi hjälper dig igång om du har frågor men vi rekommenderar att du kikar på youtube och även att du läser FAQ´n vi länkar till för att vara lite mer förberedd.

Om du stöter på problem kikar du först i FAQ´n och sedan får du såklart kontakta oss på info@dalexs.se så assisterar vi!  

Lycka till med navigeringen! 

DALEXS fyra regler

Kör aldrig över din förmåga.

Var positiv och uppmuntrande.

Håll avstånd till framförvarande och lyssna på guiden.

Visa respekt mot vägar, närboende och människor vi möter.

Kontakt

Mail: info@dalexs.se

Telefon: 0725588362

 

För adress, fakturainformation eller övrig information om DALEXS vänligen kontakta oss via mail. 

DALEXS är ett momsregistrerat enskilt bolag. 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.