Hoppa till innehåll

Datum 2024
4 Maj - Ulricehamn (genomförd)
8 Juni - Ludvika (genomförd)
5-6 Juli - Fågelsjö (2 dagars)
17 Aug - Nora

Introduktion

  • DALEXS Roadbook Series är för dig som gillar livsstilen kring adventurehojar och som gillar att åka roadbook, eller vill lära sig. 
  • Du åker i din fart utan stress, detta handlar om navigering på fina vägar och inte om att åka fort. 
  • Rutterna går på öppna vägar och finns i olika distanser och svårigheter och det finns alltid en rutt som enbart går på bra grusväg utan tekniska svårigheter. Distanserna ligger på ca 25-30 mil/dag. 
  • Frivillig introduktion kvällen innan körningen för dig som inte provat att navigera med roadbook tidigare.
  • Trevligt häng med likasinnade!
  • Login bokas av deltagaren själv enligt eget önskemål.

Plan

  • Dagen innan körningen 

Vi finns på plats från eftermiddagen och välkomnar dig när du anländer. Valfri introduktion på kvällen för dig som inte provat roadbook tidigare.

  • Dagen med körningen

Du startar på morgonen och är fri att köra själv eller med dom du vill slå följe med. Lunchrestaurang finns utmed rutten. På kvällen efter körningen har vi förbokad en restaurang för middag och socialt häng. 

  • Dagen efter körningen

Hemresa med många roliga minnen i bagaget och nya bekantskaper i adventure världen.

Roadbook 2024

4 Maj Ulricehamn

Ulricehamn har vackra omgivningar med fina vägar och i dessa mer bebyggda delarna av landet blir det en variation av grusvägar i olika still och kortare sträckor på asfalt. Detta blir en fin roadbook som passar perfekt för dig som är ny på roadbook eller vill ha en fin dag ute på vägar utan tekniska svårigheter. Distansen kommer vara kring 25 mil men fastställs först i vår när rutten och roadbooken fastställs. 

Vi har Skotteksgårdens Camping & Stugby i Ulricehamn som basecamp.

Träffen är genomförd.

5-6 Juli Fågelsjö

En dubbelhelg som både bjuder på utmanande roadbooks för den som önskar eller roadbooks mer flyt på fina vägar för dig som hellre rullar tryggt utan att bli svettig. Under helgen kommer du kunna välja två roadbooks av minst fyra tillgängliga som i vissa fall finns i olika längder. Dom olika rutterna går åt olika vädersträck som också bjuder på olika omgivningar och förutsättningar med allt från täta vägbyten i Hälsingland till vyer i Härjedalen.

Denna helgen kommer ha ett stort socialt mervärde! 

Logi blir på Fågelsjö Vandrarhem (gästis) eller i tält på passande plats i byn.  

Platser kvar: Fåtal platser kvar på roadbooken som går på fina grusvägar utan krångel. Anmäl så återkommer vi med info via email. 

8 Juni Ludvika

Ludvikas vägnät bjuder på stor variation på vägarna och kommer vara underhållande även för den med mer erfarenhet av roadbook. Sträckorna på asfalt är få och stundtals kommer noterna tätt. 

Detta blir en underhållande roadbook med många fina platser för paus när kaffesuget blir för stort. Lunch blir på välkända marker i adv-världen. Exakt distans fastställs i sommar men kommer vara närmare 30 mil. 

Camping för basecamp förläggs till Fjällberget Stugor & Camping i Grängesberg.

Träffen är genomförd.

17 Augusti Nora

Säsongsavslutningen blir spännande och vi ser fram emot ett härligt häng i Nora! 

Vägarna på denna roadbooken kommer likna dom i södra Dalarna med en variation av bra grusväg men också mindre väg i sämre skick.

Roadbooken är under arbete och kommer finslipas under säsongen 2024 och distansen kommer ligga kring 25-28 mil. 

Basecemp i Nora förläggs till First Camp i Nora med gångavstånd till centrum. 

Platser kvar: 5

Information

Detta är körningar för dig med adventurehoj som vill komma ut på tur och träffa likasinnade och uppleva en härlig helg på hojen oavsett om du är nybörjare eller erfaren!  

Rutterna finns i olika svårighetsnivåer och du kan välja om du vill åka hela rutten eller en kortare version som enbart går på bra grusvägar. 

Vid träffarna i Dalarna kommer det finnas rutter som är mer utmanande och där roadbook inkluderar FIM-symboler och förkortningar. Detta är för den erfarna adventureåkaren, men det är ingen tävling. Läs Uppförandekoden. 

Väljer du en rutt som enbart går på grusväg passar det även nybörjaren med adventurehoj utrustad med däck lämpade för grusväg. 

Du bestämmer om du vill åka själv eller i sällskap. 

DALEXS skapar roadbooken och mötesplatsen men deltagarna är dom som skapar träffen och stämningen genom att närvara och ha en trevlig helg med likasinnade. 

Roadbook

Om du inte provat roadbook tidigare så finner du en guide  HÄR

Vi tillämpar digital roadbook som enbart finns för Android men kan i undantagsfall godkänna papper och iOS(Apple) om vi på förhand känner till detta.  

Under våren bjuder vi in till en presentation över Zoom för nybörjare om hur roadbook går till. Håll utkik i våra kanaler och nyhetsbrev för datumen under våren. 

Innan respektive träff skickar vi mer detaljerad information om träffen, roadbooken, tider osv.

Utrustning som krävs tillhandahålls ej. 

En instruktion om hur appen fungerar hittar du HÄR

Logi

Login bokar du själv på campingen vi har som utgångspunkt för turen och du väljer själv om du vill tälta, hyra stuga eller om du kommer med husbil. Vill du boka stuga och söker någon att dela den med rekommenderar vi att ställa frågan i passande forum. Detaljerad information för respektive tillfälle kommer med mailet efter att intresseanmälan är gjord. Du måste inte bo på den rekommenderade campingen, men det vore trevligt om du gör. 

Mat ordnas av respektive deltagare men finns i dom flesta fall att köpa vid platsen för basecamp. 

Anmälan

Anmäl via formuläret undertill och efter det återkommer vi med detaljerad information via mail. 

För att bekräfta din plats betalar du anmälningsavgiften på 500 kr för respektive träff. 

Slutbetalning sker senast 30 dagar innan respektive träff och vi återkommer vi mail när det är dags. Vid anmälan närmare träffen än 30 dagar betalas deltagaravgiften samlat. 

Deltagandet kostar totalt 1250kr per i Ulricehamn, Ludvika och Nora medans dubbelhelgen i Fågelsjö kostar 1600kr.

Vid deltagande på samtliga träffar ger vi 500kr rabatt på sista träffen i Nora

Vi begränsar antalet platser till max 20 deltagare och skapar därefter en kölista.

Uppförandekod

Detta är inget rally. Innan start signerar du uppförandekoden som är en förutsättning för deltagande. Detta genomförs vid platsen för körningen. 

Hastighetsbegränsningar ska följas, närboende ska visas respekt och ljudet skall hållas nere när hus, djur och människor passeras. 

Sladdspår och hårda gaspåslag är inte ok. Vi lånar vägarna och är besökare på annans mark. Öppna ljuddämpare är inte tillåtna.

I händelse av att uppförandekoden inte efterlevs stoppas fortsatt deltagande på DALEXS Roadbook Series.

Intresseanmälan

Efter intresseanmälan mailar vi mer information och detaljer om turen. Din plats på turen bekräftar du genom att betala deltagaravgiften.  Formuläret går även att använda för att ställa frågor om turen. 

För att kunna genomföra respektive event behöver vi minst 10 anmälda 21 dagar innan start och vi tar max 20 deltagare per tillfälle 2024. 

Vi som arrangerar och skriver roadbooken

Anders Kulin

343326325_550017693947193_2942632385076451620_n

Anders startade DALEXS 2021 efter att ha haft en dröm om att guida resor och få människor att utvecklas och dela upplevelser med likasinnade. 

DALEXS har sin bas i Mora även om Anders är uppväxt på Västkusten. Utöver hojåkningen är det friluftsliv, fiske och enduro som är dom stora intressena. 

Rebecca Rickardsson

2d3271b2-dd17-4bac-87f6-d23bd121d42f

Rebecca är inte är rädd för nya aktiviteter och utmaningar. Med uppväxten på en gård i Insjön är Rebecca van att fixa det mesta. Ofta är det Rebecca som tar tät på DALEXS turer.  

Utöver adventureåkningen är det enduro, friluftsliv och sportfiske som tar upp den mesta fritiden. 

Kontakt

Mail: info@dalexs.se

Telefon: 0725588362

 

För adress, fakturainformation eller övrig information om DALEXS vänligen kontakta oss via mail. 

DALEXS är ett momsregistrerat enskilt bolag. 

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.